fbpx

Forberedelser, sliping og polering av betonggulv, samt reparasjon og polering av terrasso og annen naturlig stein, er krevende jobber. Slipingen foregår i flere trinn med suksessivt finere kornstørrelser. Prosessen består av grovsliping, raffinering, impregnering og polering. Vi gjør prosessen ved å bruke diamandverktøy

 

sliping av matt gulv
HTC system

Betong består av vann, sement, tilslagstein og tilsetningsstoffer. Jo mer stein som blir tilsatt jo mindre svinner den. Du kan tilsette farge og tilsette ulike tilslagstein i betongen.

høyglansoverflater

Vi kan beholde overflaten matt eller vi kan polere den til høyglanset finish.

høyglans gulv

Sliping varierer fra lett fjerning av sementslam i overflaten til dyp fresing og sliping som viser hele steiner i tilslaget. I slike tilfeller benyttes ofte et steinrikt tilslag i det ytterste støpesjiktet. Når det er beskrevet en polert overflate, må man gjennom følgende faser: fresing, sliping og polering. Man kan benytte så godt som alle typer tilslag (marmor, granitt etc.) i kombinasjon med grå eller farget betong. Slipte betongflater får vakker glans, har lang levetid og kan sammenlignes med fasader av slipt naturstein. Tilgjengelig moderne slipeutstyr gjør at slipte betong i dag er mer aktuelt enn noen gan.

Også slipte betonggulv har etter hvert blitt mer og mer ettertraktet og kan oppleves i stadig flere bygg. Metoden gir et glansfullt, levende og svært slitesterkt gulv.der også betongens termiske egenskaper kan utnyttes som energisparende tiltak. Myke steinsorter som kalkstein og marmor er lettest å slipe og derfor mye brukt. Disse kan slipes 2–3 dager etter støp, uten ekstra herdetiltak. Harde steinsorter trenger lengre herding av betongen før sliping. Det finnes både stående og liggende automatisert slipeutstyr for sliping av betongelementer.

 

Antall ganger som flaten må slipes varierer med utstøping, overflatebehandling, betongsam-mensetning og  tilslagsbilde .  Type sement og valg av sand og stein bestemmer farge og uttrykk på flaten.

Synlighet av tilslag varierer med slipedybde: •For å oppnå en polert overflate vi sliper minimum 5 trinn, gjerne flere. •Under sliping eksponeres gjerne små og store hull i betongen. Derfor må flaten porefylles under prosessen. •For å få et likt uttrykk må flaten slipes like langt ned. Sliping for utjevning av svanker og bulninger i flaten forårsaker derfor variert tilslagsbilde.

Betongen må proporsjoneres riktig. Også her er det viktig med en steinrik betong i toppsjiktet. Man skiller gjerne på overflatesliping, < 0,5 mm, der kun sementhuden slipes bort, og dypsliping, > 0,5 mm, der snittet mellom de største tilslagskornene har sin maksimale dimensjon. Etter dypslipingen utfører man vanligvis en porefylling før polering. Ved å impregnere gulvet med silikatbasert impregnering, vil det gi et betonggulv som er enklere å rengjøre, mer motstandsdyktig mot slitasje og er tettere. Dette bidrar i stor grad til å gi et funksjonelt gulv.

Vi tar både små og store oppdrag, og sikrer perfekte og varige resultater!

Vi sliper overflater med fjerning av limrester, maling og løs epoxy for å få en god vedheft på flislimet eller nye epoxymalingen.

Ny flislegge gulv.
Dersom gulvet er ujevnt og skittent bør det slipes så du får vekk all skitten som er på gulvet for å få en god vedheft på flislimet.

Ta kontakt! Sammen finner vi den beste løsningen for ditt behov.

bord marmor
sliping av betongterrazzo
polering av vegg
høyglans gulv granitt
rengjøring av betonggulv rehabilitering

Tlf: 45411358

rengjøring rehabilitering

post@stylegulv.no

Send oss informasjon om ditt gulv, og motta uforpliktende tilbud.

Du kan også kontakte oss via nettsidens kontaktskjema.

Mausetvegen 30, 2387 Brumunddal

ÅPNINGSTIDER: 08.00-18.00 (lør: 10.00-15.00).